Camilla Läckberg – Rootsi krimkaprintsess & Fjällbäcka lood

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poolkogemata kuid alateadliku sooviga leida endale uus krimkasaaga, sattusin raamatupoes erinevate autorite raamatuid kord siin ja seal katsuma ja kunagi ammu oli mulle kätte jäänud Camilla Läckbergi Kuldne puur. Olin ka raamatukogu järksis, kuid kuidagi seda lugema ma ei jõudnudki.

Sestap polnud mul raamatupoe sooduka ajal tegelikkuses õrna aimuga, et Camilla Läckbergi Jääprintsess kuidagi roosast puuriraamatust eristub – mõtlesin, et \”Vahva – uus saaga algab siit\” ning hoidsin pöialt, et mulle Rootsi krimiprintsessiks tituleeritud Camilla Läckbergi stiil sobib ning et hakkan tegelastele kaasa elama.

Nii nagu Loona Linnale Kepleri lugudes või Harry Holele Jo Nesbo loomingis. Või Jack Reacherile, kelle mõtles välja Lee Child. Või minupärast kas või Sebastian Bergmannile, kelle saaga uut raamatut ma lihtsalt ei jõuagi ära oodata!

Põnevust tekitav tagasiside raamatueksperdilt: \”üks mu lemmikkrimkasid\”

\”Jääprintsess\” jäi minust pärast ostmist riiulisse oma aega ootama. Mul olid parasjagu pooleli mingid muud teosed ning nautisin, kuidas raamaturiiul uue autori loominguga täieneb. Sinna jäigi raamat mõneks nädalaks, kui kord kolleegiga, kes ühes kirjastuses töötanud, jutustama jäime. Mainin kohe ka ära, et tegemist oli lätlannaga.

Mulle meeldib temaga alati raamatutest vestelda ja kui ma tunnen, et mulle meeldib lugeda, siis tema on päriselt inimene, kes ühe ööga raamatu läbi loeb. Ma suutsin seda ehk Harry Potteriga, kuid ka siis oli mul vahel lihtsalt kahju edasi lugeda… sest raamat saab muidu kohe läbi.

Igatahes vestlesime raamatutest ja kuidagi ta rääkis, et sattus lugema just Camilla Läckbergi raamatut, kus oli mingi \”cold-princess\”, \”ice-girl\” või \”snowqueen\” – tegelikkuses siis \”Jääprintsess\” ja kui vaimustunud ta sellest oli: \”Ma usun, et see kuulub minu TOP 3 raamatu hulka\”.

\”Vau!\” mõtlesin ma ja kuigi me ei jaganud alati sama raamatute maitset, siis TOP3 krimka ikkagi ju tähendab midagi?

Fjällbäcka-esimene külastus. Erica Falck ja Patrik Hedström – esimene tutvus

Kuigi Fjällbäcka oli minu jaoks tundmatu paik naaberriigis, meeldibki mulle alati – just raamatutest- tuntud kohti järgida. Esimesed Google tulemused ja pildid annavad aimu, et tegemist on suisa imelise paigaga Rootsi läänerannikul.

Minu jaoks on äärmiselt põnev järgida ja Google Mapsi abil need kohad raamatutes enda jaoks selgeks lokatsiooniks. Nii on palju mõnusam mõelda ennast tegevuste keskpaika – samuti saab reaalselt targemaks. Täitsa oleks soov mõni suvi Fjällbäckast läbi käia. Suht kindel, et seal co-krimkahulle kohtab!

Ja nii siis algaski minu kokkupuude Camilla Läckbergi lugudega Fjällbäckas. Esimene tutvus peategelaste Erica ja Patrikuga ei jäänud viimaseks… ikka ja jälle leian ma ennast Fjällbäckast, kus keegi jälle mõrvatud ning juhtlõngad viivad kaugele ennemuistele….

Teised Fjällbacka lood

Jah, sattusin sõltuvusse 🙂

#8 \”Inglitegija\” ehk lugu sellest, kuidas 4 inimest 5-liikmelisest perest kesed Lihavõttesöömingut justkui kaob. Maha jääb aasta vanune Ebba.

#9 \”Lõvitaltsutaja\” ehk lugu tõelisest julmusest, armastusest ja peresuhetest. Mu arust üks Fjällbacka saaga hirmsamaid.

Loe veel:

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga